moselweinstrasse moselweinstrasse

welkom bij moezel-vakanties

Riesling, de beste moezel wijnen

Top wijn uit Duitsland, naast de wereld beroemde rijnwijn levert ook het moezelgebied top wijnen. De echte top is altijd riesling, en dat tegen verrassend lage prijzen. De echte toppers komen uit de mittel-mosel; Brauneberg, Piesport, Kesten, Urzig, Graach, Wehlen en natuurlijk Bernkastel-Kues. Niet alle riesling uit deze plaatsen is goed, hieronder staat een lijstje met goede wijngaarden. Wijnen van bv. Piesporter Michelsberg of Bernkastler Kurfustlay is meestal niet veel bijzonders, helaas komen veel van deze wijnen in de nederlandse supermarkten. Goede moezelwijn zie je hier zelden.
brauneberg juffer, kammer
piesport goldtröpfchen
wehlen sonneuhr
graach himmelreich, domprobst
ürzig würzgarten
kesten paulinshofberg
tritenheim apotheker
bernkastel-kues doctor
erden trepchen
zeltingen-rachtig sonneuhr,schlossberg
riesling wijn urziger würzgarten Verder is het natuurlijk van belang een goede wijn boer/producent te kiezen en daar kun je het ook het beste kopen. Vrijwel elke boer geeft gelegenheid om te proeven, zeker in de oogstijd en in de weekenden. De meeste boeren openen vrijdag's om een uur of 5 hun schuur die ingericht is als proef lokaal. En dan is er ook nog de wijn winkel van Moselland in Bernkastel-Kues, een leuke "wein" supermarkt waar alle soorten wijn uit de regio te koop is, vooral uitstekende riesling van de Brauneberger Juffer, Piesport, Graach en Wehlen.
canada-vakantieland Gastgeber.net vakantie-hotels reserverings.net VRT-media
Moezel vakanties voor informatie over het moezel gebied, de eifel, wijn en het online reserveren van vakantiehuizen, hotels en pensions.